Boost nedir?
Boost; uygulama temelli bir eğitim modelini esas alan, eğitim bittikten sonra bilgi ve becerileriniz doğrultusunda BilgeAdam Teknoloji yazılım takımlarında ya da partner şirketlerde staj yapma imkanı sunan, teknik eksikleriniz ve iş bulma yolunda ihtiyaç duyabileceğiniz alanlarda danışmanlık veren, %100 istihdam destekli yazılımcı yetiştirme programdır.
Boost’a nasıl başvurabilirim?
Başvurunuzu https://www.bilgeadamboost.com/ adresindeki başvuru formunu doldurarak yapabilirsiniz.
Boost için ön başvuru kabul şartları nelerdir?
Üniversitelerin 4 yıllık sayısal bölümlerinden mezun ya da son sınıf öğrencisi olmak, 35 yaşını aşmamış olmak, en az orta seviyede İngilizce bilmek, yazılıma ilgi duymak ve bu yoğun eğitim-staj-danışmanlık süreci için yüksek motivasyona sahip olmak ön başvuru şartları arasındadır.
Boost’ta eğitim haftanın kaç günü, hangi saatler arasında yapılıyor?
Hafta içi eğitimler haftanın 5 günü, tam gün olarak planlanmıştır. Haftanın 4 günü 09.00-17:00 saatleri arasında, Çarşamba günleri de 09:00-19:00 saatleri arasında yapılır.
Hafta sonu eğitimlerinde ise Cumartesi-Pazar günleri 09:00-17:00 saatleri arasında, Salı-Perşembe akşamları 19:00-22:15 ve iki haftada bir Çarşamba günleri 19:00-22:00 arasında ders yapılmaktadır.
Eğitim örgün mü yoksa online mı?
BilgeAdam Boost yazılımcı yetiştirme programı, hibrit olarak alınabiliyor. Hafta içi gruplarında Cuma günleri, hafta sonu gruplarında ise Salı-Perşembe akşamları dersler tercihe bırakılmaksızın online olarak işleniyor.
İnteraktif online eğitimin örgün eğitimle tek farkının fiziki konum olması sebebiyle birçok katılımcı eğitimine online devam etmek istemektedir. Sürekli örgün eğitim tercih edenler için de sınıflarımızda kontenjan ayrılmaktadır.
Sonuç olarak yazılım kariyerinizi başlatmak için; online, fiziki ya da hibrit şekilde eğitim alma imkanınız bulunuyor.
BilgeAdam Boost ile ulaştığım seviyeye online eğitimlerle ulaşabilir miyim?
Boost programı yüz yüze ve uygulama temelli eğitim, Master Trainer ve sadece uygulamalarda yardımcı olan 2 eğitmen/danışman desteğiyle mentorluk sunar. Deneyimli eğitmenler, 16 kişilik sınıflarda verilen Boost eğitiminde her öğrenci ile birebir ilgilenir. Yapılan uygulamalarda her öğrenciye ayrı ayrı destek verilir. BTK Akademi, Udemy ya da YouTube üzerinde bulunan eğitimler sadece video içeriklerdir. Tek başınıza olduğunuzda dirayetli ve planlı olarak hafta içi 5 gün, 7’şer saat çalışma yapmak çoğu kişi için sürdürülebilir olamamaktadır. Bu gibi platformlarda sürekliliği sağlayamayıp, eğitimi bırakan öğrenci oranı yüksektir.
Boost programında ise; soru sorduğunuzda cevap alabileceğiniz, takıldığınızda size destek olabilecek eğitmenleriniz bulunmaktadır. Sınıf ortamında diğer öğrencilerin sorularıyla da öğrenmeye devam edersiniz. Günlük ödevler pratik yapmanıza destek verir. Video platformlarda sadece teorik bilgilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu yüzden firmalar platform üzerinden öğrenen adaylar yerine Boost gibi yüz yüze programlardan mezun olanları tercih etmektedir. Bitirdiğiniz uygulama ve projeler sayesinde aradaki farklar mülakatlarda net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.
Boost ne kadar sürüyor?
BilgeAdam Boost yazılımcı yetiştirme programı, hafta içi seanslarında 6 ay uygulama temelli eğitim ve gerçek proje deneyimi imkanı sunan 2 aylık stajla toplam 8 ayda tamamlanıyor. Hafta sonu seanslarını tercih etmeniz durumunda eğitimler 8 ay, program da 10 ay sürüyor.
Tüm süreç ise sözleşme gereği 18 ay içerisinde yazılım kariyerinizin başlaması ile son buluyor. İstihdam edilmeniz programın 8. ayında olabileceği gibi 12. 15. ya da 18. ayı içerisinde olabiliyor.
Boost’a kabul edilmeden önce hangi aşamalardan geçiliyor?
Programa başvuru yapıldıktan sonra ön şartları sağlayan adaylar genel merkezimizde ya da online olarak yapılan sunuma davet edilir.
Sunuma katılan herkese online teknik yeterlilik sınavı linki gönderilir. Bu sınavdan geçer puan alanlara aday mülakatı planlanır. Program için uygunluklarına bu mülakat sonrasında karar verilir.
Sınavdan geçer not alıp, mülakatı başarılı geçen adaylara sonuçları 2 gün içerisinde bildirilir ve yıldız yazılımcı olmaları yolunda imzalanacak sözleşme için görüşme organize edilir. Bu görüşme sırasında ödeme yöntemleri ve eğitim kredisi hakkında bilgi verilir. Sözleşme şartlarını kabul eden ve Boost’un tüm koşullarını kabul ederek programda yer almayı seçen adayın kredi/ödeme süreci başlar.
Boost teknik sınavı/mülakatı nasıl yapılıyor?
Sınavların yapılma amacı, yazılımcı gibi düşünmeye yatkınlığınızı ölçmektir. Sayısal alan mezunlarının tamamında bulunan analitik düşünme kabiliyetinize bakılır. Kod yazdırılmaz, alacağınız eğitimin müfredatında yer alan teknik konularla ilgili sorular sorulmaz. Analitik genel yetenek sorularından oluşan bir sınavın yanı sıra adayı sosyal açıdan tanımaya yönelik sözlü bir mülakat yapılır.
Boost programı sonunda işe yerleştirilemezsem ne olacak?
BilgeAdam Boost yazılımcı yetiştirme programı, sözleşme şartlarında da açık olarak belirtilen 18 aylık bir süreci kapsar. BilgeAdam Teknoloji, Boost mezununu sözleşmede belirtilen yükümlülükleri yerine getirmesi halinde 18 ay içerisinde işe yerleştirmekle yükümlüdür. Bu süre zarfında mezun işe giremez veya yerleştirilemezse işsiz kaldığı aylar boyunca kredi taksit ödemeleri BilgeAdam karşılar.
Boost kredisi hakkında bilgi alabilir miyim?
Krediye başvuru, bankaya gitmek zorunda kalmadan BilgeAdam Akademi şubelerinde yapılır. Size en yakın şubeye (Maslak, Kadıköy, Ankara) davet edilirsiniz. Kredi başvurunuz yapıldıktan 10 dakika sonra sonucu cep telefonunuza SMS yoluyla olumlu ya da olumsuz olarak iletilir. Olumlu sonucunuzla birlikte programa kayıt olmak ve krediyi açmak isterseniz müşteri yöneticisi ile birlikte vade sayısına göre (en az 24, en fazla 36 ay vadeli olacak şekilde) kredi faiz oranlarına bakabilir, sizin için en uygun vadeye karar verdikten sonra da kredinizi açtırıp ve sözleşmeyi imzalayabilirsiniz.
Boost kredisi öğrenciye/yeni mezuna çıkar mı?
Başvurduğunuz eğitim kredisine BilgeAdam Teknoloji aracılığıyla başvurursunuz. Bu, herhangi bir bankanın kara listesinde olmayan ya da adına yüklü miktarda kredi borcu bulunmayan adayların %90’ı için olumlu sonuçlanan bir süreçtir. Bir işinizin olmaması ya da öğrenci olmanız, kredi başvurunuzun onaylanmaması için bir sebep değildir.
Boost ödeme yöntemleri nelerdir?
BilgeAdam Boost ücreti, yazılım eğitimi başlamadan önce nakit veya kredi kartı (taksit sayısına göre faiz uygulanmaktadır) ile ödenebilir. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına sunduğumuz 18 ay ertelemeli QNB Finansbank eğitim kredisine ise BilgeAdam aracılığı ile başvurabilirsiniz.
Boost kredisi bana çıkmazsa ne yapabilirim?
Eğitim kredisine başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa ödemeyi nakit ya da kredi kartı ile yapabilirsiniz.
Boost programından başarıyla mezun olamazsam ne oluyor?
Programdan başarıyla mezun olabilmeniz için %90 katılım sağlamanız ve eğitiminizi başarı ile tamamlamanız gerekir. Programın sizin için amacı iyi bir yazılım eğitimi ve stajdan sonra işe girmek olduğu gibi, BilgeAdam Teknoloji için de sizi istihdam edilmiş bir Boost mezunu yapmaktır. Bu doğrultuda anlamadığınız her şeyi günü gününe sormanız ve eksik kaldığınız her şeyi eğitmeninizle paylaşmanız durumunda her eksiğinizin telafisi yapılacaktır. Anlamadığınız bir konu, yapamadığınız bir uygulama olmadığında başarısız olmanız söz konusu değildir.
Eğitim ve iş sözleşmesi olacak mı?
Evet. Eğitim sözleşmesi, yazılım eğitimine başlamadan ve ödeme yapmadan önce tarafınızla paylaşılır ve onaylamanız halinde tarafınızca imzalanır. İş sözleşmeniz ise işe girdiğinizde istihdam edildiğiniz şirket ile aranızda yapılır.
Kariyer danışmanlığı süreci nasıl işliyor?
Kariyer ekibimiz Boost katılımcılarını istihdam süreçlerine hazırlamak için Kariyer Günleri düzenleyerek, eğitimler verir.
Eğitim sürecinde bana özel mentor atanacak mı?
İstihdam ekibimizin düzenlemiş olduğu tüm kariyer çalışmaları (Söyleşiler, eğitimler, birebir görüşmeler, örnek mülakatlar vb.) mentor süreçlerinin bir parçasıdır ve sizlere 18 aylık süreç içerisinde düzenli destek sağlamak amacıyla planlanmaktadır. Yazılımda kariyer yolculuğunuzda ayrıca danışmanlık almak isterseniz kariyer ekibimize yapacağınız başvuru ile sizler için birebir bir mentor görüşmesi de organize edilebilecektir.
Eğitim bittikten sonra staj yapmadan işe girebilir miyim?
BilgeAdam Boost yazılımcı yetiştirme programı bittikten sonra hemen iş bulmanız durumunda istihdam taahhüdü yerine geldiğinden staj yapmadan işe yerleşme hakkınız bulunmaktadır.
Eğitim bittikten sonra işe girmeden staj yapmak istemezsem ne olur?
Staj başlangıç tarihi itibariyle henüz istihdam olamadıysanız staj yapmanız zorunludur. Diğer bir deyişle staj yapmama durumu, sadece işe yerleşmiş olduğunuzda geçerlidir. Henüz işe yerleşmediğiniz halde staj yapmayı reddederseniz, BilgeAdam Boost sözleşmesi gereği istihdam şartı sağlanmış sayılır ve ödeme yükümlülüğü tarafınıza geçer.
Staj süreci online mi?
BilgeAdam Boost programında stajınızı online olarak tamamlamaktasınız.
Staj süreci nasıl gerçekleşmekte?
Staj sürecinde SGK girişiniz yapılır ve resmi olarak açıklanan stajyer ücretini alırsınız.
Staj sürecinde iş bulursam ne olur?
Staj sürecinde iş bulmanız durumunda stajınız tamamlanmış ve istihdam taahhüdü yerine getirilmiş olur.
Boost’a başladıktan bir süre sonra beklediğim iş teklifi geldi/sağlık sorunu yaşadım/mücbir sebepler oluştu. Programdan ayrılmak istiyorum. Bu mümkün mü?
Eğitime başladıktan sonra işe girmek ya da sağlık problemi gibi mücbir sebepler oluştuysa veya kararınız değiştiyse, programdan ayrılma hakkınız vardır. Bunun için gerekçelerinizi açıklayan bir dilekçe yazmanız ve bunun hukuk kurulu tarafından kabul edilmesi gerekmektedir. İptaliniz kurul tarafından onaylandıktan sonra fesihnameniz gönderilir ve iadeniz fesihname şartları uyarınca planlanır.
Eğitiminizi bitirdikten sonra yazılım üzerine değil de mezun olduğunuz/uzman olduğunuz diğer alanlarla ilgili işe yerleşme kararı almanız tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Örneğin İnşaat Mühendisliği mezunusunuz, Boost programından mezun oldunuz, yazılım üzerine değil de İnşaat Şantiye Şefi olarak bir işe başladınız. Bu karar tamamen mezunun sorumluluğundadır ve Boost sözleşmesi gereği istihdam şartı sağlanmış sayılır.
İstihdam süreci ne zaman başlıyor?
Adayların eğitime başladıkları an itibari ile istihdam süreçleri ile ilgili eğitimler de başlamaktadır. İstihdam edilmek üzere firmalara yönlendirmeler ise adayların mezuniyetlerini takiben başlar. Ancak bazı durumlarda firma istekleri göz önünde bulundurularak, eğitimin son 1 ayı içerisinde de aday yönlendirmesi yapılmaktadır.
Kendi bulduğum ya da bana teklif edilen bir işe girebilir miyim?
Kendi bulduğunuz/başvurduğunuz ya da size teklif edilen bir işte, Freelance olarak ya da aile şirketinizde çalışma hakkınız vardır. Ancak konuyu Boost istihdam ekibiyle görüşerek, bilgi vermeniz gerekir. Eğitimi aldıktan sonra edindiğiniz bilgi, beceri ve yetenekleriniz sebebiyle işe girdiğiniz için sözleşme gereği BilgeAdam Teknoloji sizi işe yerleştirmiş sayılır ve sözleşmenin ilgili maddesinde yazılı hükmü gerçekleştirmiş olur.
İstihdam süreçlerinde nelere dikkat edilmelidir?
Staj döneminden itibaren başlamakla birlikte, aday kendisine uygun olan iş ilanlarını kariyer sitelerinden takip etmeli ve bu ilanlara aktif olarak başvurmalıdır. İstihdam ekibi ile sürekli iletişim halinde kalarak, eğer varsa eksiklerinin giderilmesini talep etmelidir. Ayrıca sektörü güncel olarak takip etmeli, proje geliştirmeli, teknik ve sosyal yetkinliklerini istihdam ekibinden de destek alarak güçlendirmelidir.
İstihdam sürecinde hangi firmalara yönlendirme yapılıyor?
İstihdam süreçlerinde yazılım departmanı olan firmalara ya da bilişim firmalarına yönlendirmeler sağlanıyor.
İstihdam sürecinde adaylar firmalara neye göre yönlendiriliyor?
İstihdam sürecinde adaylar öncelikle kendi yetkinlikleri ile uyuşan, firmaların taleplerine uygun pozisyonlara yönlendirilmektedir. Örneğin mezun oldukları bölüm, almış oldukları yazılım eğitimleri, daha önceki sektör deneyimleri, yabancı dil seviyeleri, firmaya yakın lokasyonda ikamet etmeleri vb. dikkate alınmaktadır.
İstihdam sürecinde en az kaç firma ile görüşülür?
Aday iş bulma süreci içerisinde en az 4 firmaya yönlendirilmektedir.
İstihdam sürecinde adayın kaç firmaya ret verme hakkı bulunur?
İstihdam süreci içerisinde adayın 1 ret verme hakkı bulunmaktadır. İkinci reddi verme durumunda sözleşme gereği BilgeAdam tarafından istihdam yükümlülüğü yerine getirilmiş sayılır.
Boost’tan mezun olduktan sonra uluslararası işlerde çalışma fırsatı bulabilir miyim?
Programdan mezun olduktan sonra uluslararası iş fırsatları yakalayabilirsiniz. BilgeAdam Teknoloji’nin İngiltere ve Hollanda ofislerince kurulan partnerlikler aracılığıyla işe yerleştirme yapılabilir. LinkedIn üzerinden uluslararası ya da uzaktan iş fırsatlarına açık duruma getirilebilirsiniz. Yurt dışında ya da uzaktan çalışabilmeniz için anadil seviyesinde İngilizce bilmeniz ve genellikle seviyenizi girdiğiniz yeterlilik sınavları ile sertifikalandırmanız gerekir. Çalıştığınız veya iş başvurusu yaptığınız teknik alanla ilgili uluslararası yeterlilik sınavlarına girerek, ilgili sertifikaları alabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.
İstihdam sağlandıktan sonra Boost Kariyer Birimi adayı işe yerleştirme konusunda destek veriyor mu?
BilgeAdam Boost yazılımcı yetiştirme programı sonrasında, istihdam süreci gerçekleşmiş olan adaylar tekrar iş arama sürecine girdikleri zaman kariyer birimi ile görüşme sağlayarak danışmanlık desteğini devam ettirebilirler.
BilgeAdam Boost'un diğer Yazılım Boot Camp’lerinden farkı nedir?
Yazılım Boot Camp’ler sıfırdan başlayan kişiler için uygun değildir. Boot Camp’ler de uzun soluklu konu anlatımı yapılmaz ve temel kavramları bildiğiniz düşünülerek ilerlenir. Boot Camp’lere yazılımda belirli bir seviyenin üzerindeki kişiler katılabilir ve eğitimler genel olarak 4-8 hafta arasında sürmektedir.
BilgeAdam Boost ise uzun soluklu teorik eğitim ve pratik uygulamaları kapsayan bir programdır. Boost programının İŞKUR, istihdam garantili yazılım eğitimleri ve yazılım Boot Camp’lerinden başlıca farkları ise; yüz yüze ve uygulama temelli eğitim, Master Trainer’lar, sadece uygulamalarda yardımcı olan 2 eğitmen/danışman desteği ve mentorluk sunmasıdır.
Boost programında size teorik eğitimin yanı sıra uygulama yapacağınız bir zaman verilmektedir. Uygulamada size destek olacak bir eğitmen bulunmaktadır. Ödevler ve sınavlar ile eksikleriniz tespit edilip, etütlerle kapatılmaktadır. Boost eğitim sürecinde ve staj döneminde projeler üzerinde çalışıldığından, teknik yetkinlikler dışında sosyal beceriler de artmaktadır. İletişim kabiliyetleri, takım çalışması, güçlü ve zayıf yanların fark edilmesi, analitik düşünmenin gelişmesi, mülakat hazırlığı vb. konularda fayda sağlamaktadır. Teorik ve uygulama temelli eğitim, ödevler, etütler, sınavlar ve staj desteği bir bütün olarak öğrencilerin gelişimine katkı vermektedir.